marți, 6 octombrie 2009

Campanie - Protejaţi cartea!

Stimaţi colegi,

Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi, prin Departamentul de Marketing a iniţiat o campanie naţională şi internaţională de atenţionare a cititorilor săi asupra necesităţii de a proteja publicaţiile din fondurile sale (şi nu numai).
Ne-am gîndit, printre altele, la expoziţii cu titluri importante din depozitele noastre, care trebuie scoase din circuitul de împrumut datorită deteriorării lor de către cititorii noştri.
Cred că această campanie ar putea fi utilă tuturor, pentru că am certitudinea că peste tot în lume unde circulă cartea în forma ei primară se întîmplă aşa ceva.
Nu reinventăm roata, în multe alte biblioteci din ţară şi din străinatate au fost asemenea iniţiative, dorim numai să transformăm unele acţiuni separate într-un efort comun, într-o voce ceva mai puternică. O cărămidă nu poate opri o rafală de vînt, dar un zid construit din mult mai multe cărămizi poate avea succes.
Campania are un motto simplu: PROTEJAŢI CARTEA! iar afişul conceput de noi poate fi util în orice spaţiu frecventat de cititorii noştri. El a ajuns deja în unele dintre bibliotecile noastre partenere din ţară şi din străinatate.
Acest afiş (in fisierul atasat) poate fi salvat şi printat color în format A4/A3 (sau chiar mai mare) şi expus în spaţiile deschise cititorilor dumneavoastră .
Vă invit să vă alăturaţi acestei campanii care poate fi un pas înainte în procesul de conştientizare a cititorilor noştri asupra importanţei cărţii şi a bibliotecii în viaţa lor de zi cu zi.

Camelia Boca

Niciun comentariu: