miercuri, 21 aprilie 2010

“O bibliotecă fără bibliotecari este ca o casă nelocuită…” Nicolae Iorga

Stimaţi colegi bibliotecari,

Vă adresez aceste rânduri cu speranţa că veţi prelua mesajul întru realizarea acţiunilor de bună practică din activitatea dumneavoastră.

Din dorinţa de a continua o activitate culturală deosebit de importantă pentru formarea copiilor, a elevilor şi a profesorilor, vă adresez îndemnul de a realiza activităţi specifice pentru “Sărbătoarea Cărţii şi a bibliotecarului” care se aniversează în data de 23 aprilie .
Fiecare cadru specializat sau responsabil cu activitatea bibliotecii va avea în protofoliu proiectul activitţilor derulate, imagini sau exponate care certifică interesul pentru importanţa cărţii.
Dorim să popularizaţi acţiunile reuşite şi interesante la adunarea bibliotecarilor pe care o vom organiza în perioada următoare(la începutul lunii mai).
Relizarea acestor activităţi nu poate să excludă profesrul de Limba şi Literatura Română pe care îl veţi invita să colaboreze , să vă susţină în realizarea acţiunii proiectate de dumneavoastră.

Vă doresc mult succes, realizări deosebite şi împliniri.

Completez aceste urări cu gâdurile Domnului Mircea Regneală, Preşedintele Asociaţei Bibliotecarilor din Romania, exprimate în articolul adresat bibliotecarilor, pe care puteţ să-l accesaţi:
“Se spune adesea că omul creează profesia.
Ce aş putea dori pentru această profesie?
Aş dori ca toţi cei care iubesc cartea şi biblioteca să vadă în bibliotecar un om cu ştiină de carte, în sensul propriu al termenului, care, în comparaţie cu oameni de alte profesii, deţine mai multe informaţii decât aceştia, informaţii de care societatea noastră are atâta nevoie.”

Inspector şcolar de specialitate,
prof. Dorina Moraru-Drăghici

Niciun comentariu: