joi, 5 decembrie 2013

CONCURSUL NAŢIONAL "BIBLIOTECA ANULUI" - 2014

   Anul trecut Casa Corpului Didactic "Spiru Haret" din Iaşi a organizat concursul judeţean "Biblioteca anului", adresat tuturor unităţilor şcolare care deţin o structură infodocumentară (bibliotecă şcolară sau centru de documentare şi informare). Proiectul a avut mare succes în rândul elevilor din judeţul Iaşi, drept pentru care l-au prezentat la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România (Oradea, 4 - 6 septembrie 2013).
   La propunerea doamnei preşedinte a secţiunii Tehnici pedagogice în bibliotecă, Carmen Leocadia Pesantez, director al Bibliotecii Pedagogice Naţionale "I. C. Petrescu" şi a colegi(e)lor bibliotecari CCD şi şcolari prezenţi la conferinţă, proiectul va deveni naţional în anul şcolar 2013 - 2014.
   Şi instituţia noastră CCD "Apáczai Csere János " Harghita a primit invitaţia de a semna acordul de parteneriat în legătură cu acest proiect. Acordul de parteneriat (CCD HR-CCD Iasi) a fost semnat şi trimis la CCD Iaşi.
     Concursul va fi lansat la data de 6 decembrie 2013 si se va desfăşura în două etape, judeţeană şi naţională, fiind deschis bibliotecilor şcolare./CDI-urilor din  unităţile şcolare din România.

Pe scurt despre concurs:
CONCURSUL NAŢIONAL "BIBLIOTECA ANULUI" - 2014

   Concursul naţional “Biblioteca anului” se înscrie în domeniul cultural-artistic, arte vizuale; se va desfăşura în două etape, judeţeană şi naţională şi va avea o secţiune pentru elevi de gimaziu şi o secţiune pentru elevi de liceu.
    Faza judeţeană va fi gestionată de bibliotecarii CCD-urilor partenere, în calitate de coordonatori judeţeni, iar faza naţională va fi gestionată de Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi.
   Participanţii din concurs (echipe de maxim 7 elevi coordonaţi de bibliotecarul/ documentaristul/ responsabilul C.D.I./ un cadru didactic din unitatea de învăţământ) vor realiza un film, de maxim 3 minute, în care să descrie structura infodocumentară din şcoala lor (de ce au nevoie de bibliotecă, cu ce se diferenţiază de alte biblioteci, cum îi ajută biblioteca/CDI-ul şi lectura să devină adulţi informaţi şi responsabili, activi în propria evoluţie personală şi profesională).
   Filmele vor fi postate pe pagina de Facebook a fiecărei case a corpului didactic parteneră şi vor fi votate de public. Juriul organizat la nivelul fiecărui judeţ va alege câştigătorii, dintre filmele clasate pe primele cinci locuri în preferinţele publicului. La faza naţională vor participa doar filmele clasate pe primul loc la fiecare secţiune (gimnaziu şi liceu).
   Având în vedere faptul că membrii juriului la faza naţională vor fi vorbitori de limba română si că filmul va fi vizualizat în mare măsură de vorbitori de limba română, filmele vor putea fi în limba maghiară, dar cu subtitrare în limba română.
   În concluzie, îi rugăm pe elevii care vor crea filmul in limba maternă sa introducă subtitrare în limba română.

   Mai multe detalii cu privire la concurs pot fi accesate pe site www.ccd.eduhr.ro sau pot fi solicitate la adresa ajka@ccd.eduhr.ro, persoana de contact Márdirosz Ajka-Klára, coord. jud. al proiectului.
Vă rugăm să informaţi cadrele didactice, elevii, bibliotecarul şcolar, resp. CDI, şi să susţineţi participarea acestora la concurs.
Vă aşteptăm cu drag si vă mulţumim pentru implicare.

Cu stimă,
Márdirosz Ajka-Klára
Casa Corpului Didactic "Apáczai Csere János"


Niciun comentariu: