joi, 4 august 2016

Un bibliotecar covăsnean organizează „Academia de vară a ciclobliotecarilor”

Bibliotecarul Kiss László, din Sfântu Gheorghe, va organiza, luna aceasta, la Tușnad -Băi,  „Academia de vară a ciclobibliotecarilor” – ce își propune promovarea ciclismului și promovarea lecturii.
„Academia de vară a ciclobibliotecarilor” se va derula în perioada 12- 14 august (a.c.), la Tușnad – Băi și este adresată bibliotecarilor din țară, care, pe lângă lectură, sunt pasionați și de ciclism. Evenimentul, desfășurat sub forma unei tabere, își propune să ofere un prilej de socializare și un cadru potrivit schimbului de experiență dintre participanți.
„Această <> este destinată celor cărora le place libertatea oferită de pedalatul în natură, scăldatul în apa rece a munților, răsăritul soarelui și discuțiile lângă focul tabără”. – se arată pe pagina de socializare a „Academiei de vară a ciclobibliotecarilor”. Inițiativa organizării acestui eveniment îi aparține lui Kiss László, bibliotecar la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe.
Este o inițiativă care a venit spontan, de fapt. Sunt mai mulți bibliotecari din țară cărora le place și biblioteca și ciclismul, și atunci ne-am gândit că ar trebui să ne întâlnim undeva, cu toții. Eu, fiind un ciclist mai înverșunat, m-am oferit să organizez evenimentul și ne vom întâlni aici, în zonă, locația aleasă momentan fiind Tușnad – Băi. Este prima ediție (…), dorim, cu acest prilej, să vedem ce își doresc acești bibliotecari care sunt pasionați și de lectură și de ciclism, ce idei au, ce nevoi au, cum putem promova lectura și ciclismul (…). Astfel, pe parcursul acelor zile, vom pedala (…), traseul fiind comunicat ulterior (…), dar dorim să discutăm și despre soarta lecturii, în general, despre tendințele din domeniu, despre ce am dori noi să facem pentru acest domeniu. Dorim ca acest eveniment să devină o tradiție.”- a declarat, ieri, pentru „Mesagerul de Covasna, bibliotecarul Kiss László.
Cei care doresc să participe la „Academia de vară a ciclobibliotecarilor” se pot înscrie pe pagina evenimentului, creată pe o rețea de socializare. Tot prin intermediul rețelei de socializare, Kiss László poate fi contactat de către cei interesați să participe, pentru a afla informații despre programul evenimentului și alte detalii.
.........................................................................................................................
Ana Alina Costache


Niciun comentariu: