miercuri, 22 februarie 2017

Maratonul în colegiul nostru 2017


În 17 februarie 2017 a fost organizat pentru a noua oară maratonul de citire de către bibliotecarii din Biblioteca Judeţeană Kájoni János, Harghita, la care s-au alăturat şi câteva clase din Colegiul Naţional Márton Áron din Miercurea Ciuc.


Maratonul de citire a fost introdus de către mine cu o scurtă prezentarea a vieţii şi operei literare a scriitoarei. 
Cei care au venit în centrul de documentare şi informare au fost clasele a IX-a D, a IX-a F, a X-a C, dar au venit şi câţiva elevi din colegiu, interesaţi de această organizare. Gazda şi organizatorul programului am fost eu, bibliotecarul, iar elevii au venit cu conducerea profesorilor de limbă şi literatură maghiară: Markó Ilona şi Borsodi László. În acest an au fost alese fragmente din opera scriitoarei Szabó Magda, mai ales fragmente din romanele lui, dar au fost citite şi poeme din începutul carierei sale.

Elevii au fost interesaţi de aceste opere psihologice cu subiecte sensibile, unde au întâlnit relaţii problematice ale omenilor.

Fiecare participant al maratonului de citire în gimnaziu a primit câte un semn de carte „tipărit” în colegiul nostru.


Atmosfera maratonului de citire a creat atmosferă plăcută. Expoziţia de cărţi, portretele, citatele şi autobiografia, au călăuzit pe cei interesaţi în lumea personală a scriitoarei. Elevii au putut alege din cărţi şi poezii din expoziţie.
 Borbé Levente,
bibliotecar

Niciun comentariu: