marți, 11 aprilie 2017

A început BĂTĂLIA CĂRŢILOR la Miercurea Ciuc



Marţi, 4 aprilie 2017, a început la  Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc ediţia locală din acest an a concursului de lectură BĂTĂLIA CĂRŢILOR.

În perioada aprilie-octombrie 2017, concursul se va desfăşura la mai multe biblioteci din ţară, cu scopul îmbunătăţirii competenţelor de lectură şi exprimare ale copiilor şi adolescenţilor.

Concursul presupune înscrierea, lectura celor câte zece romane propuse pentru copii, respectiv pentru adolescenţi, elaborarea fişelor de lectură conform cerinţelor şi participarea la dezbaterea finală.

Ediţia din acest an a demarat cu o probă de atenţie şi perspicacitate şi cu dezbaterea întitulată Vraja lecturii. Rezultatele probei de perspicacitate şi argumentarea pertinentă în cadrul dezbaterii au fost recompensate de juriu cu puncte, care pot fi utilizate în cadrul concursului. Astfel, participanţii la evenimentul de deschidere pornesc cu 1-5% avans în lupta pentru cucerirea titlului de CITITORUL ANULUI.

Înscrierea la concurs este posibilă în toată perioada de desfăşurare, dar recomandăm doritorilor să se înscrie cât mai curând şi să participe la cât mai multe dintre evenimentele intermediare.



 

Niciun comentariu: