joi, 3 mai 2018

Gradațiile de merit în 2018

Ministerul Învățământului a anunțat Metodologia și Criteriile pentru Gradațiile de merit în 2018. "Proiectul Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învătțământul preuniversitar de stat în sesiunea 2018" a fost publicat de către Minister, având ca termen limită pentru trimiterea sugestiilor și propunerilor data de joi, 3.05.2018.

CAPITOLUL I
- - - - - - -
 ART. 2

 (1) Numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul rezultat prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare și a 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare și control existente în luna martie 2018 la nivelul inspectoratului școlar se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflate în plata la 1 septembrie 2018, având în vedere ca gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a plății gradației de merit din motive neimputabile angajatului sau ca urmare a rezervării postului didactic/catedrei în baza prevederilor art. 255 alin. (1) - (6) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, cu încadrarea în numărul maxim de gradații de merit aprobate la momentul revenirii pe post.
                                                                           - - - - - - -
(9) Personalul didactic auxiliar, beneficiar al gradației de merit, având normă de bază constituită din fracții de post corespunzătoare unor funcții didactice auxiliare diferite, beneficiază de gradația de merit calculate la întreaga normă de bază.
                                                                          - - - - - - -
ART. 3
(1) Gradația de merit se atribuie incepând cu data de 1 septembrie 2018 și reprezintă o creștere cu 25% a salariului de baza deținut.
(2) Gradația de merit se calculează raportat la norma didactică de baza conform
actului de numire/transfer/repartizare.
                                                                          - - - - - - -

ART. 4
(1) Personalul didactic din învățământ care beneficiază de gradație de merit până la 31 august 2018 poate participa la un nou concurs.

CAPITOLUL II
Înscrierea la concursul pentru acordarea gradației de merit
ART. 5
(1) La concursul pentru acordarea gradației de merit poate participa:
                                                                           - - - - - - -
b) personalul didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat, angajat cu contract individual de muncî pe perioada nedeterminată sau pe perioada determinată, cu o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin 5 ani, cu performante în activitate, în perioada 1 septembrie 2012 - 31 august 2017, și calificativul "Foarte bine" in fiecare an școlar din perioada evaluată și care nu a primit nicio sancțiune disciplinară/penală în perioada pentru care se realizează evaluarea.



Niciun comentariu: