miercuri, 6 octombrie 2021

Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare

Octombrie este Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare, o sărbătoare anuală destinată bibliotecilor școlare din întreaga lume. Este un eveniment deosebit de important pentru toți bibliotecarii școlari, cadrele didactice și elevii de pretutindeni.

Scopul acestui eveniment este de a atrage atenția asupra importanței rolului și impactului pozitiv pe care bibliotecile școlare îl au în educarea copiilor. Bibliotecile școlare promovează egalitatea între toți copiii, întrucât permite accesul la lectură, contribuie la abilitatea de a învăța, de a se informa și de a acumula noi cunoștințe.

Citește mai departe și descoperă o mulțime de activități pe care le poți desfășura de-a lungul lunii octombrie - Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare

Cum putem sărbători Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare?

Există o mulțime de activități pe care le poți desfășura alături de elevii tăi pentru a sărbători Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare și pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă importanța lecturii în viața lor. Constatările din mai bine de 60 de studii și cercetări în domeniul educației și al bibliotecilor au demonstrat faptul că bibliotecile școlare echipate adecvat și bibliotecarii au un impact extrem de benefic asupra succesului academic al elevilor.

Utilizează aceste planșe informative pentru a-i învăța și familiariza pe copii cu caracteristicile diferitelor genuri de cărți și tipuri de text: Genuri de cărți - Planșe informative. Poți folosi planșele pentru decorul clasei sau pentru a crea un colț de lectură. De asemenea, îți recomandăm să încerci activitățile din acest material: Comoara lecturii Pachet cu activități. Pachetul conține diverse fișe de lucru și o fișă cu idei utile pe care o poți folosi pentru crea o mulțime de activități antrenante și captivante de-a lungul lunii octombrie. Adaugă și aceste superbe planșe informative și dezvoltă cunoștințele copiilor referitoare la regulile care trebuie respectate într-o bibliotecă: Regulile în bibliotecă - Planșe. Planșele sunt perfecte pentru jocul de rol, însă și pentru a fi expuse în sala de clasă sau chiar și acasă.

Resurse relevante pentru Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare

Acum că ai aflat mai multe lucruri despre Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare, iată și mai multe resurse ce pot fi realizate atât la școală, cât și acasă:

Sursă/Link:  https://www.twinkl.ro/event/luna-internationala-a-bibliotecilor-scolare-2021

Link (lb. engl.): https://www.iasl-online.org/ISLM

 

Niciun comentariu: