miercuri, 26 octombrie 2022

Serbarea scriitorului Tamási Áron în Colegiul nostru

În biblioteca Colegiului Național „Márton Áron” comemorarea scriitorului Tamási Áron a fost sărbătorită cu programe însemnate.

Mai întâi am realizat o expoziție despre viața și opera scriitorului. Apoi am călăuzit elevii și profesorii interesați în lumea misterioasă a lui Tamási. După care a urmat un șir de programe de lectură, selectate din opera autorului. Bineînțeles toate fiind accentuate de elemente de basme din nuvele și secvențe din romane. Această activitate a fost focusată pe Ziua Basmelor Populare Maghiare.

Link: http://biblhr.blogspot.com/2022/09/in-memoriam-tamasi-aron.html

* * *

Ultimul program însemnat a fost citirea poveștilor, nuvelelor și romanelor cu conținutul elementelor de basme de către elevi. Elevii au fost pregătiți de profesoarele de limba și literatură maghiară: Csata Emese și Csonta Noémi.


După citirea
scrierilor mistice literare elevii au scris impresiile lor despre aceste opere. Unii chiar au scris și conținutul sau analize literare specifice.

Elevii au înțeles esența rolului prozei fabuloase, care au fost de multe ori colorate cu elemente fermecătoare. Dar mai mult le-au plăcut scrierile umoristice, decorate cu emoții sensibile ale scriitorului.

În esență a fost un program reușit! Elevii din toate clasele a IX-a, și nu numai, au citit proza lui Tamási.


Borbé Levente,

bibliotecar


Niciun comentariu: