luni, 19 iunie 2023

Activitatea bibliotecară a colegei noastre Bölöni Melinda

Bölöni Melinda a absolvit bacalaureatul la Liceul Industrial Nr. 2 din Reghin în 1980. După care a absolvit Universitatea Politehnică” din Timișoara, Facultatea de Mecanică, în 1986.

În 1991 a devenit bibliotecara Școlii Generale Nagy Imre din Miercurea Ciuc. Ea a fost fondatoarea bibliotecii acestei școli. În calitate de bibliotecară a selectat cu grijă donațiile destinate bibliotecii. Cu câtva timp în urmă a creat o bibliotecă modernă pe care elevii, profesorii, învățătorii și alți angajați ai școlii erau bucuroși să o vizitize.

Pentru a cunoaște mai bine profesia, a participat la mai multe cursuri de perfecționare și nu a ratat zilele metodologice. A absolvit Universitatea Transilvania” din Brașov, Facultatea de Litere, secția Biblioteconomie și știința informării.

Ea a știut că biblioteca trebuie să aibă un caracter modern. Pentru a atrage elevii în bibliotecă a făcut o cercetare în rândul lor. A pus accent pe literatura contemporană îndrăgită de elevi, dar utilă și pentru profesori în orele de specialitate.

A organizat numeroase programe pentru elevi cu profesorii școlii. A fost activă în zilele de metodologie pentru bibliotecari. A vorbit despre ideile utile pentru bibliotecari și a încercat să rezolve problemele apărute în bibliotecile școlare.

Melinda își va lua rămas bun de la bibliotecă la sfârșitul lunii iulie 2023, și va ceda locul colegei proaspăt venite.


Dragă Melinda!

În continuare îți dorim din suflet o viață activă plină de bucurii.


Colegii bibliotecari școlari 

B.L 

Niciun comentariu: