joi, 20 decembrie 2012

Biblioteca Judeţeană Joannes Kajoni în sediu nou!



În ziua de 18 decembrie ora 17 şi-a deschis „porţile” Biblioteca Judeţenă Joannes Kajoni din Miercurea Ciuc.

În ultimii douăzeci de ani au fost câteva încercări pentru găsirea unei clădiri de bibliotecă. Din păcate aceste încercări au eşuat. Biblioteca judeţeană a avut multe secţii în diferite puncte ale oraşului. Mai întâi a funcţionat în clădirea teatrului, după aceea în Casa Sindicatelor, câteva secţii au fost în clădirile Cetatea Mikó şi la Primăria oraşului.

Cea mai bună iniţiere a acestui proiect, după părerea cititorilor, a fost faptul că toate documentele sunt în aceeaşi clădire. Nu este necesar să traversezi oraşul între secţii ca să alegi cartea sau documentul căutat. Încă o treabă pozitivă este încălzirea clădirii, la sediul vechi nu a fost aşa. Ceea ce nu este prea avantajos pentru biblioteca judeţeană este faptul că această clădire este la fel închiriată ca şi celelalte pe parcursul ultimilor douăzeci de ani şi nu a fost proiectată pentru bibliotecă.

Dar acest fapt nu a influenţat directorul bibliotecii, Kopacz Katalin să iniţieze şi să organizeze o muncă roditoare cu colegii săi. Au şi reuşit pe deplin! Clădirea a devenit un mic paradis al culturii.  E un fapt  de bucurie. Utilizatorii pot să intre cu fericire şi să petreacă cât mai bine timpul lor liber.  Aranjările şi formarea spaţiului este foarte bun. Pentru munca lor bibliotecarii instituţiei merită o laudă, fiindcă în acest timp s-au ocupat şi de inventarierea stocului bibliotecii.  Toate aceste lucrări au fost îndeplinite mai repede decât a fost cerut după plan. Mulţumiri colectivului de muncă al bibliotecii, că în anul acesta se poate utiliza această clădire bine dotată. Bonusul este o serbare de trei zile, cu activităţi interesante cu bibliotecari, scriitori şi oameni de renume, pentru cititorii-utilizatorii bibliotecii.

Adresa bibliotecii: Str. Stadionului nr. 1/bis din Miercurea Ciuc.
Siteul bibliotecii: www.biblioteca.judetulharghita.ro

Zilele de lucru

Program pentru adulţi: luni-vineri între orele 8-20
Program pentru secţia de copii: luni-vineri între orele 8-18
Secţia documentară: luni-vineri între orele 9-17


Despre deschiderea bibliotecii:
http://bibliohr.topnet.ro/ujoldal/index.php?m=18&l=ro

Borbé Levente 
 

Niciun comentariu: