marți, 11 noiembrie 2014

Conferinţa Naţională CDI - ediţia a IV-a

Stimate colege, stimaţi colegi,
Avem plăcerea de a vă transmite informaţii cu privire la Conferinţa Naţionala a CDI, organizată de CCD Sibiu, Biblioteca Astra Sibiu, ISJ Sibiu, Facultatea de Litere și Arte Sibiu, ARS CDI, Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR), Asociaţia EduMedia, Asociaţia ECCE Educaţia și susţinută de Institutul Francez din România și Asociaţia Membrilor Ordinului “Palmes Academiques” (AMOPA) din România și recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Conferinta Naţională, editia a IV-a, se intitulează “Centrul de Documentare și Informare, cadru pentru utilizarea resurselor informaţionale” şi se va desfăşura pe 24 si 25 noiembrie 2014 la Sibiu. 
Este o acţiune de formare continuă adaptată nevoilor de formare a responsabililor CDI, dar şi ocazia de a participa la o întâlnire care reuneşte principalii actori preocupaţi de documeniul info-documentar în educaţie (instituţionali şi ai societăţii civile - asociaţii profesionale de profil).
Conferinţa se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar (profesori documentariști, bibliotecari şcolari, profesori-responsabili CDI şi profesori, învăţători, educatori) din unităţi de învăţământ în care funcţionează CDI, directorilor CCD și profesorilor metodiști, formatorilor, reprezentanţilor asociaţiilor profesionale de profil,  precum şi studenţilor din facultăţile de profil. 
În cadrul acţiunii vor fi conferinţe cu invitaţi din mediul academic din Franţa şi România. Pentru conferinţele în limba franceză se va asigura traducere simultană.
Acţiunea se va derula pe parcursul a două zile, în care sunt organizate conferinţe susţinute de invitaţi din mediul academic din România și Franţa, ateliere de lucru pe domenii specifice, prezentări de proiecte/activităţi didactice propuse de participanţi.
Prezentările în plen și atelierele organizate în cadrul Conferinţei vor permite evidenţierea şi dezbaterea aspectelor legate de utilizarea pedagogică a resurselor digitale şi a TIC în activitatea CDI, din perspectiva participării CDI la dezvoltarea unei culturi a informaţiei a elevilor și asigurării egalităţii de şanse privind accesul la educaţie.
  
Sunteţi invitaţi să luaţi parte la aceasta acţiune, în calitate de participant sau să susţineti o lucrare în cadrul atelierelor tematice.
Detalii legate de organizarea evenimentului şi informaţii legate de înscriere găsiţi în documentele anexat şi pe site-ul CCD Sibiu, la adresa http://www.ccdsibiu.ro/index.php/noutati/192-conferinta-nationala-cdi-editia-a-iv-a
Daca doriţi să participaţi la această acţiune, vă rugăm să completaţi formularul on-line https://docs.google.com/forms/d/16j1v_V9oJnGKa1bbDGii8wA_XtMCv53mnBAAArwV51c/viewform până în data de 16 noiembrie 2014 inclusiv.
Echipa CCD Sibiu

Niciun comentariu: