luni, 14 noiembrie 2016

Întrunirea Bibliotecarilor Harghitene din Zona Ciucului


La 10 noiembrie 2016 a avut loc la centrul de documentare şi informare a Colegiului Naţional „Márton Áron” cercul metodic al bibliotecarilor şcolari din zona Ciucului. Tema prezentărilor a fost: Programe reuşite în bibliotecile şcolare.

    După primirea oaspeţilor a fost vorba de gradaţie de merit. În anii şcolari trecuţi au obţinut patru bibliotecari din judeţ: Crăciun Mariana, Borbé Levente, Hatos Melinda şi Egyed Daniela. Alţi colegi din şedinţă, după activităţile lor însemnate au fost încurajaţi să se participe în viitor la acest concurs.

    În prima prezentare a întrunirii Egyed Daniela, din Liceul de Artă a oraşului Miercurea Ciuc a venit cu un grup de elevi de cititori „experti”. Fiecare elev a adus o carte preferată. Unii au povestit, alţii au citit sau au recitat din cărţile lor aduse. Această prezentare a fost îndrumată de bibilotecara elevilor, Egyed Daniela. În conluzie, a fost o experienţă foarte bună, cum putem colabora cu profesorii şi părinţii elevilor pentru a îndrăgi lectura.

    În timpul de pauză elevii şi musafirii biliotecari au putut gusta ceai din plante medicinale preparat de către bibliotecarul gimnaziului.

    Tema prezentării următoare a fost păstrarea valorilor locale. Bibliotecarul gimnaziului a vorbit despre importaţa valorilor locale în şcoală. Elevii trebuie instruiţi din tema respectivă, ca să poate preţui pământul natal. Această temă poete fi abordată mai uşor în colaborare cu profoserii şi învăţătorii şcolii respective, şi se poate lega de orele de specialitate în cauză.  Bibliotecarul de gazdă, Borbé Levente, din programele reuşite a prezentat despre plantele medicinale din zonă. Pentru buna desfăşurare a prezentării a ajutat informaticianul Gyarmati Dénes şi bibliotecarul Molnár Gyula.

      La finalul întrunirii bibliotecarii au discutat despre prezentările văzute. Fiecare dintre bibliotecarii prezenţi a fost de acord cu necesitatea programelor în temele amintite. După aceste clipe solemne discuţia a mers pe tema activităţii bibliotecarilor de zi de zi. Colegii întruniţi au încercat să găsească soluţii pentru problemele cu dificultăţi însemnate.

    Participanţii elevilor Liceului de Artă „Nagy István”: Elekes-Köllő András, László Réka, Pizlo Tamara, Szőcs Márton, Vitos Dorka şi Ványolós András.

    Participanţii cercului metodic al bibliotecarilor: Borbé Levente, Bölöni Melinda, Dánél Hajnalka, Egyed Daniela, Ferencz Réka, Gábor Emilia, Gábor Tünde-Anikó, János Edit, Karda Zsuzsa, Kolumbán Mária, Kovács Edit, Kovács Márta, Lakatos Tamás, Molnár Gyula, Nagy Aranka şi Salamon Magyari Éva.

Borbé Levente

Niciun comentariu: