miercuri, 23 noiembrie 2016

S-a desfiinţat din nou un post de bibliotecar



 După valul de reducere de posturi din bibliotecile şcolare în Grupul Şcolar Zeyk Domokos din Cristuru Secuiesc va fi desfiinţat definitiv un post de bibliotecar. 

Postul de bibliotecar din această instituţie încă în anul trecut a fost redus la jumătate de post. Începând cu ianuarie 2017 bugetul local nu mai poate plăti nici acest jumătate de post. 



Bibliotecara Fekete Erzsébet, după 10 ani de muncă, va rămâne fără servici. Din judeţul nostru, şi nu numai, conaştem bine activitatea bibliotecarei. A fost una dintre cei activi. A participat des la programele şi activităţile din judeţ şi din ţară. Neîntrerupt s-a perfecţionat. A fost unul dintre bibliotecari care a terminat pe parcurs Facultatea Biblioteca şi Ştiinţa informării din Braşov. 


 
Nu înţeleg faptul de ce trebuie să fie desfiinţate posturile bibliotecarilor. Acum, în prezent, avem şi mai mare nevoie de ei. În lumea informaţiei bibliotecarul este cel care poate îndruma corect pe elevi în selectarea documentelor corecte şi autentice, în bibliotecă şi pe Internet.


Pentru colega mea Erzsike îi doresc toate cele bune. Mă bucur că am fost colegi. Am putut învăţa de la ea multă pertinenţă şi omenie.
Borbé Levente,
bibliotecar la Colegiul Naţional Márton Áron din Miercure Ciuc


Niciun comentariu: