joi, 6 decembrie 2018

Elevii veniți din Școala Generelă Petőfi Sándor



Organizator: Dánél Hajnalka, bibliotecar
Coorganizator-coordonator şi referent: Borbé Levente, bibibliotecar 

Îndrumătorul grupului: Gáll Ildikó, profesoară de biologie

Participanţi: elevii Şcolii Generale Petőfi Sándor din Miercurea Ciuc

La 22 noiembrie 2018 în Colegiul Naţional Márton Áron au venit musafiri din Școala Generală Petőfi Sándor, Miercurea Ciuc. Scopul întâlnirii a fost să cunoască cât mai bine Gimnaziul nostru. 

 
Am început cu şcoala fondată de către franciscani. Elevii au fost călăuziți în istoria gimnaziului de la începuturi până în prezent. După prezentarea școlii am accentuat importanţa bibliotecii, îndeosebi a cititului. Fără informații obținute prin citit nu putem cunoaşte lumea noastră. Discursul a continuat cu istoria cărţii, istoria bibliotecilor şi activitatea franciscanilor în zona Ciucului.

A fost vorba şi despre lumea informaţiei, unde elevii trebuie îndrumaţi de către biblioecarul și profesorii școlii.
După vizitarea centrului de documentare şi informare, unde au putut vedea și documente vechi, de valoare nepreţuită, a bibliotecii, au luat parte la prezentarea claselor, cabinetelor de informatică, de fizică, a sălii festive şi terenului de sport.


În final elevii au aruncat o privire şi pe tablourile elevilor promovaţi, plachetele profesorilor şi elevilor vechi renumiţi. Din elevii veniţi mulţi au avut rude care au învăţat în acest gimnaziu: fraţi-surori, părinţi, bunici şi străbunici. Pentru ei gimnaziul are și un caracter emoțional.



Succesul programului a fost dovedit de reacţiile pozitive ale elevilor participanţi. Numeroşi elevi dintre participanţi vor să continue activitatea şcolară la Colegiul nostru. 

 

Foto: Dánél Hajnalka şi Borbé Levente

Borbé Levente,
bibliotecar,
Colegiul Naţional Márton Áron, Miercurea-Ciuc

Niciun comentariu: