vineri, 18 septembrie 2020

Biblioteci școlare la începutul noului an școlar

La începutul anului școlar 2020-2021 ministrul educației, Monica Anisie a declarat că bibliotecarii, laboranții, informaticienii sau ceilalți din personalul didactic auxiliar în timpul pandemiei să-i ajute pe profesori în activitatea de predare online.

Bibliotecile școlare trebuie să fie închise, de aceea bibliotecarii școlari au datoria de a ajuta pe profesori în derularea cât mai bună a lecțiilor în orele ținute la școală și cele online.

Așadar, toate activitățile din biblioteca școlară sunt suspendate pe termen nelimitat (împrumutul, programe interactive, expoziții etc.).

Totuși bibliotecarii școlari care sunt responsabili de manuale trebuie să distribuie manualele pentru elevi. Aceste activități vor fi derulate în siguranță, conform legislației actuale a pandemiei. Nu prea înțeleg de ce manualele pot fi împrumutate, dar cărțile de bibliotecă nu.

În acest caz bibliotecarii școlari vor face activitatea lor profesională numai online (oferte de cărți, cărți online, programe online, lectură în clase etc.).

În această perioadă bibliotecarii școlari se ocupă temporar și cu alte activități școlare. Aceste activități depind și de conducerea școlii. Unii sunt responsabili de contactul cu DSP, alții ajută pe profesori, pe secretari, pe contabil, pe administrator etc. Aceste noi responsabilități vor fi anexate în fișa postului.

Se poate înțelege faptul că se dorește ca elevii să nu mai intre în contact cu multe persoane, de aceea să fie închise sălile de lectură. Dar e greu de înțeles că bibliotecarii de ce nu pot împrumuta cărți de bibliotecă.

E foarte ciudat că bibliotecile publice pot funcționa... Aceste activități se pot face și în bibliotecile școlare, bineînțeles respectând regulamentele și legile referitoare la modul de a activa în timpul pandemiei.



Sursa știrii : https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2020/09/08/ministrul-anisie-profesorii-sa-fie-ajutati-pentru-pregatirea-lectiei-online-de-bibliotecari-informaticieni-sau-laboranti--569627



Borbé Levente,

bibliotecar școlar

 

Niciun comentariu: