vineri, 28 mai 2021

A murit scriitoarea Ileana Vulpescu

 Scriitoarea Ileana Vulpescu s-a stins din viață miercuri. Aceasta ar fi împlinit luna aceasta, în 21 mai, 89 de ani.

* * *

Dramaturgul Radu F. Alexandru a scris cu tristețe pe pagina sa de Facebook faptul că presa nu a remarcat moartea unei mari scriitoare:

„A plecat dintre noi ilustra romancieră (…) care a fost Ileana Vulpescu. Niciun rând, niciun cuvânt în media. Dacă cel care s-a sfârşit ar fi fost un vestit manelist, steagurile ar fi fost atârnate în bernă şi s-ar fi cerut decretarea doliului naţional. România!…”, a scris Radu F. Alexandru.

Şi-a început activitatea profesională ca documentaristă, apoi ca cercetător ştiinţific la Institutul de Lingvistică al Academiei Române, Sectorul lexicografie şi lexicologie (1959-1975), colaborând la redactarea lucrărilor ”Dicţionarul limbii române” şi ”Dicţionarul explicativ al limbii române”, consemnează Agerpres.

Ileana Vulpescu era cunoscută nu doar ca prozator și dramaturg, ci și ca traducător. Ea a tradus mai multe romane ale unor autori cunoscuți din literaturile engleză, franceză și spaniolă.

 

Sursă/ mai departe:  https://www.g4media.ro/a-murit-scriitoarea-ileana-vulpescu-niciun-rand-niciun-cuvant-in-media-daca-ar-fi-fost-un-vestit-manelist-steagurile-ar-fi-fost-atarnate-in-berna-si-s-ar-fi-cerut-decretarea-doliului-nati.html


Link: https://www.radioromaniacultural.ro/a-murit-scriitoarea-ileana-vulpescu/



Niciun comentariu: