miercuri, 5 mai 2021

Activitatea lecturii online a bibliotecarilor școlari în CDI

În 26-29 aprilie 2021 a fost realizat un curs de lectură online pentru bibliotecari școlari și responsabili de CDI. Tema cursului a fost: Activitatea lecturii online a bibliotecarilor școlari în CDI. Scopul activității a fost dezvoltarea competențelor lecturii online a bibliotecarilor școlari. Cu alte cuvinte, cursanții să fie capabili să deruleze cu ușurință activități de lectură online utile pentru elevi și profesori.


Am început cursul cu o scurtă istorie a lecturii online. După care am continuat situația actuală a acestei activități. Am accentuat importanța aplicării activității online în CDI și formarea bibliotecarilor-dascălilor implicați în acest domeniu. Am prezentat avantajele programelor bibliotecare în platforma online, după care, cu participanții cursului am realizat un plan de lectură online.

În acest timp participanții au reușit să însușească tehnica realizării programelor de lectură online.

Este important ca în continuare bibliotecarii documentariști și responsabilii CDI să poată colabora online cu ajutorul spațiului bibliotecar informativ comun.

Programul a fost derulat sincron-asincron parțial, cu probe practice, cu prezentarea realizării cursanților și în final cu un test feedback.


Organizatorii acestui curs online au fost din Casa Corpului Didactic „Csutak Vilmos” din Sfântu Gheorghe: directoarea instituției - Barabás Enikő, profesorul metodist - Babos László, informaticianul Turoczki János și bibliotecara-metodistă László Emese.


Foto și ajutor technic: profesoara de fizică și informatică, Kovács Zsuzsa

Formatorul cursului:

Borbé Levente,

bibliotecarul Colegiului Național „Márton Áron”

Miercurea Ciuc


Niciun comentariu: