vineri, 3 iunie 2011

Activităţi şcolare în biblioteca şi cu bibliotecarii liceului

Fiecare an în luna mai este organizat de către Consiliul Elevilor Zilele şcolii în liceul nostru. Această organizare se extinde şi în bibliotecă. În zilele amintite cu colega mea documentaristă suntem dispuşi să facem programul după cerinţele activităţii elevilor.

*

Eu, personal am fost invitat să corectez lucrările elevilor participanţi la Concursul Literar Creativ a liceenilor organizat de Consiliul Elevilor din şcoala noastră.

A fost o provocare pentru mine, dar m-am simţit onorat de această sarcină.

Lucrările elevilor au fost mult mai libere în comparaţie cu temele compacte ca cele de la teze sau alte teme obligatorii. Unele chiar au fost bune.

Mulţumesc pentru posibilitatea de a contribui la acest concurs Consiliului Elevilor şi directorului adjunct Juhász-András Réka.

*

Celălalt important moment în Zilele Şcolii pentru mine a fost concursul intitulat „Anuarele şcolii pe Internet”, concurs bazat pe anuarele liceului din ultimii 8 ani, unde am fost onorat de către organizatorii evenimentului să fac parte din juriu.

Înainte de a începe concursul, directorul şcolii Varga László a salutat participanţii, iar profesorul-redactor Borsodi L. László a vorbit despre istoria Anuarelor şcolii noastre, şi despre cel mai nou anuar lansat în 2011.

La concurs au participat 5 clase. Competiţia a fost câştigată de elevii clasei a VII-a cu 15 puncte din cele 19. Locul doi a fost a celor din clasa a IX-a
B, iar locul III a revenit clasei a IX-a E. Cele trei echipe au primit un mic cadou de cărţi. Cărţile au fost înmânate solemn de către directoarea adjunctă Juhász-András Réka.

*

Şi cu ocazia Zilelor Şcolii, biblioteca liceului a ajutat mult Consiliul Elevilor. Documentarista Balázs-Bécsi Enikő a pregătit caietul-program al lucrărilor ştiinţifice a elevilor. Elevii au fost ajutaţi cu sursele necesare din bibliotecă.

Amândoi am sprijinit activităţile elevilor şi prin folosirea Internetului, la imprimarea documentelor mai însemnate.

*

În fiecare an Zilele Şcolii însufleţeşte activitatea în bibliotecă. Noi bibliotecarii primim cu mândrie, şi „îndeplinim misiunea” dată de elevii şi profesorii şcolii.

Borbé Levente

bibliotecar

Liceul Teoretic Márton Áron , Miercurea Ciuc


Niciun comentariu: