luni, 27 iunie 2011

Curs de formare pentru viitorii formatori

Casa Corpului Didactic Apáczai Csere János din Miercurea Ciuc, Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Casa Corpului Didactic Neamţ şi nu în ultimul rând Inspectoratul Judeţean Neamţ a inţiat cu comun acord proiectul de formare pentru formatori. Acest proiect AXE a fost stabilit pentru bibliotecari, secretari şi contabili şcolari.

Locul desfăşurării cursului în judeţul nostru: Casa Corpului Didactic Apáczai Csere János.

A fost o bună alegere pentru cursanţii doritori de a deveni formator. Cursul a fost condus de specialistul în domeniu, George Pataki. În organizarea cursului au fost de mare ajutor lucrătorii Casei Corpului Didactic din Judeţul Harghita, îndeosebi Pöllnitz Ilona şi Erősdi Edit metodiste şi coordonatoare.

Pe parcursul cursului participanţii au însuşit bine competenţele principale ale unui formator. Pentru fiecare participant acest curs a fost folositor. Au învăţat cum trebuie să îndrumeze o echipă.

Viitorii formatori au fost uimiţi de profesionalismul formatorului George Pataki, care a abordat toate problemele ce trebuie rezolvate în situaţii speciale ale unui curs de formare pentru colegi / adulţi. Nu numai pregătirea teoretică dar şi pregătirea practică a fost o experienţă profesională de calitate pentru toţi cursanţii.

Formarea a luat sfârşit cu testarea participanţilor în pregatirea teoretică şi practică, adică tot ce au învăţat şi au realizat pe parcursul cursului.

În final, acest proiect de curs şi-a atins scopul. Formarea şi dezvoltarea competenţelor participanţilor a fost reuşită din perspectiva creşterii calităţii serviciilor în care muncesc viitori formatori, şi a dat un simţ al răspunderii faţă de colegi, o calitate care va fi competitivă la nivel naţional, dar şi internaţional.

Lista bibliotecarilor (lucrează şi în bibliotecă) care au participat la cursul de formare:

Bíró Emese – Şcoala Generală Petőfi Sándor, Miercurea Ciuc (bibliotecar)

Borbé Levente – Liceul Teoretic Márton Áron, Miercurea Ciuc (bibliotecar)

Egyed Daniela – Liceul de Artă Nagy István, Miercurea Ciuc (bibliotecar)

Hatos Melinda – Liceul Teoretic Orbán Balázs, Cristuru Secuiesc (bibliotecar, documentarist)

Lung Georgeta Maria – Şcoala Generală Miron Cristea, Topliţa (bibliotecar documentarist)

Maştaleriu Erzsébet – Şcoala Generală Fráter György, Remetea (directoarea adjunctă, documentaristă)

Németh Katalin – Grup Şcolar Vencel József, Miercurea Ciuc (bibliotecar, profesor)

Panaite Florin – Şcoala Generală Geo Bogza, Bălan (director adjunct, documentarist)

Borbé Levente


Niciun comentariu: