miercuri, 21 februarie 2018

Maratonul de citire 2018


În 20 februarie 2018 a fost organizat pentru a zecea oară (10) maratonul de citire de către bibliotecarii din Biblioteca Judeţeană Kájoni János, Harghita, la care s-au alăturat şi câteva clase din Colegiul Naţional Márton Áron din Miercurea Ciuc.


Maratonul de citire în şcoala noastră a fost introdus de mine cu o scurtă prezentare a vieţii şi operei literare a marelui poet şi revoluţionar maghiar Petőfi Sándor



Cei care au venit în centrul de documentare şi informare au fost clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C şi a IX-a E, dar au venit şi câţiva profesori şi elevi din colegiu, interesaţi de această organizare. Gazda şi organizatorul programului am fost eu, bibliotecarul, iar elevii au venit cu conducerea profesorilor de limbă şi literatură maghiară: Borsodi László, Csonta Noémi şi Csata Emese. În acest an au fost alese poezii şi fragmente din opera poetului şi scriitorului Petőfi Sándor. Cititorii în primul rînd au ales poezii revoluţionare, poezii romantice şi pastele, dar au fost citite şi cîteva opere în proză din repertoriul carierei sale.



Elevii au fost foarte interesaţi de aceste opere pline de viaţă, unde au întâlnit întrebări dezlegate despre libertate şi omenie.



Fiecare participant al maratonului de citire în gimnaziu a primit câte un semn de carte proiectat de bibliotecarii din Biblioteca Judeţeană Kájoni János, Harghita.


În această zi solemnă maratonul de citire a creat atmosferă plăcută.

În bibliotecă a fost şi o expoziţie de documente despre poet. Expoziţia de cărţi, portretele, citatele şi autobiografia, au călăuzit pe cei interesaţi în lumea personală a poetului. Elevii care nu au adus volume au putut alege cărţi din expoziţie.


 Borbé Levente,
bibliotecar

Niciun comentariu: