marți, 22 octombrie 2019

„Citește mai mult!” – fără hotare


La 19 octombrie 2019 în orașul Covasna a avut loc „Conferința Citește mai mult! – fără hotare ” 
La acest eveniment au participat profesori, pedagogi și bibliotecari și nu numai, din România, Ungaria, și au fost citite câteva scrisori despre importanța lecturii din Serbia și Slovacia.
Conferința a fost organizată de către profesoara de limbă și literatură maghiară Juhász Zsuzsa din Gimnaziul „Ady Endre” - Debrecen (Ungaria), profesoara de limbă și literatură maghiară Molnár Júliánna și bibliotecara Varga Emese de la „Liceul Kőrösi Csoma Sándor”- Covasna.
Prezentatorii conferinței au accentuat importanța îndrăgirii povestitului și a cititului la toate nivelele de învățământ. Au fost prezentate metode funcționale încercate de către profesori și bibliotecari. 
 
Mesajul confreinței a fost, că merită să lucrăm, să colaborăm cu copiii și cu elevii mai mari care au reușit să intre în lumea magică a cititului. Dar să fim atenți și la popularizarea cărților în rândul adulților. Îndrăgirea cititului este un adevărat experiment de misiune. Profesorii, bibliotecarii și părinții au un rol important în a face din cineva cititor. Lectura trebuie să fie aleasă de către mentor cu mare grijă. Copiii trebuie să înțeleagă cea ce citesc, și textul să fie pentru ei cât mai clar, pentru rezolvarea problemelor de toate zilele.
Lângă sala conferinței a fost prezentată și o expoziție de carte, din care au lucrat profesorii și bibliotecarii conferențiari.
Conferința a luat sfârșit cu o piesă (Karinthy Frigyes: Circul) prezentată de elevii din „Liceul Kőrösi Csoma Sándor”- Covasna. Regizorul piesei a fost Molnár János, profesor de informatică la liceul respectiv.
Mulțumiri pentru organizarea acestui eveniment!
Borbé Levente,
bibliotecar

Niciun comentariu: