marți, 29 octombrie 2019

Întâlnire cu poetul cunoscut Lackfi János în orașul nostru




La 28 noiembrie 2019 a fost organizat de către Biblioteca Județeană Kájoni János din Harghita întâlnirea cu poetul, scriitorul, traducătorul și profesorul contemporan din Ungaria, Lackfi János. Din cauza interesului mare evenimentul a fost mutat în vechea clădire a sindicatelor din Miercurea Ciuc. Publicul interesat s-a strâns din liceele orașului nostru.
După scurtă prezentare a bibliotecarei Török Edit despre musafirii interpretanți, poetul Lackfi a început programul.
Lackfi a recitat câteva poezii ale sale. Fiecare recitare a fost o adevărată prezentație artistică, plină cu umor și vitalitate. Publicul a fost încântat de cele auzite și văzute. Recitările au fost urmate de fiecare dată de muzică. Fiica poetului, Lackfi Dorottya a cântat câteva melodii însoțită de chitaristul clasic Sinha Róbert.
Versurile citite pentru elevi au fost ușor de înțeles, fiindcă reprezentau prezentul în care trăiesc și ei. Poetul a răspuns prompt la întrebările puse de către public. Din răspunsuri publicul a putut cunoaște ”poetul viu”- omul poet adevărat. 
 
Din Colegiul Național Márton Áron au participat cinci clase (IX.D,E,F, X.B și X.C). Profesori însoțitori au fost Bara Katalin, Csonta Noémi și Markó Ilona de la catedra de limbă și litaretură maghiară și Borbé Levente, bibliotecarul școlii.
Organizatorul evenimentului din colegiu am fost eu însumi.

Borbé Levente,
bibliotecar

Niciun comentariu: