luni, 18 noiembrie 2019

Despre cărți, fără hotare – a 25.a ediție a Târgului Internațional de Carte din Târgu Mureș

Programul din acest an a Târgului Internațional de Carte din Târgu Mureș a fost creat sub egida aniversării a 25 de ani de la primul târg. 


Organizatorii, în cadrul unei conferințe de presă au prezentat cele mai atractive puncte de program. 

Iubitorii lecturii sunt așteptați în perioada 14-17 noiembrie în foaierul Teatrului Național să se delecteze cu cele aproape 20.000 de volume aduse de 41 de edituri prezente la târg, dar totodată să cunoască nume importante ale literaturii maghiare contemporane, să participe la piese de teatru și concerte. 

 Káli Király István organizatorul principal al evenimentului, președintele Asociației Breasla Cărții Maghiare și-a adus aminte de primul târg organizat în 1995, care era dedicat lecturii, cărților și nu punea neapărat accent pe abundența de cărți. Azi însă târgul oferă o selecție extrem de mare de volume, astfel încât și scopul târgului a devenit altul. Din spusele lui, astăzi nu se mai pune problema că un anumit volum nu apare în limba maghiară, oamenii vin și sunt interesați care sunt noutățile literare sau ce autori se ascund în spatele celor mai noi cărți.



Niciun comentariu: