luni, 22 octombrie 2018

Concursul de quiz online în Biblioteca Județeană ”Kájoni János” din Miercurea Ciuc


La 18 octombrie 2018, în cadrul ediției a IX-a a Zilelor Ținutului Secuiesc a avut loc la Biblioteca Județeană ”Kájoni János” din Miercurea Ciuc concursul de quiz online ”Cunoașterea valorilor culturale și naturale regionale” pentru clasele V-XII. Invitatul și ”motorul” evenimentului a fost bibliotecarul Kiss László de la Liceul Mikes Kelemen, Sfântu Gheorghe.

După deschiderea programului de către bibliotecara Kelemen Katalin, a început concursul. Îndrumătorul quizului online a fost Kiss László.

Elevii au venit din cinci școli: Grupul Școlar ”Kájoni János”, Colegiul Național ”Márton Áron”, Liceul de Artă ”Nagy István”, Școala Gimnazială József Attila, și Școala Gimnazială Nyírő József. Primele patru școli sunt din Miercurea Ciuc, iar al cincilea din comuna Frumoasa.

Elevii, după ce au ales tema quizului, au lucrat separat.
Temele din care au putut alege au fost:
- Tezaurele naturii din Județul Harghita
- Personalități importante din județul Harghita
- Comorile construite ale județului Harghita
- Istoricul reprezentativ al orașului Miercurea Ciuc
Din fericire elevii au cunoscut bine temele amintite. A fost un concurs foarte activ. Elevii cei mai buni au fost premiați cu câte o diplomă și toți participanții au primit cadou un pachet de semne de carte ilustrate cu personalități importante ale județului nostru.
Márdirosz Ajka-Klára, bibliotecară la CCD Harghita, a avut un rol important în popularizarea evenimentului. Au luat parte la organizare trei bibliotecari: Borbé Levente de la Colegiul Național ”Márton Áron”, Egyed Daniela de la Liceul de Artă ”Nagy István” și Márdirosz Ajka-Klára de la CCD Harghita.
 Foto: Bedő György, Márdirosz Ajka și Borbé Levente
Borbé Levente, bibliotecar

Niciun comentariu: