miercuri, 3 octombrie 2018

Farmacia naturii


Organizator şi referent: Borbé Levente, bibliotecar
Coorganizator şi îndrumatorul grupului: Kovács Zsuzsa, profesoară de fizică-informatică
Programul a fost sprijinit de către Gyarmati Dénes, informatician



În data de 1 octombrie 2018 elevii clasei a X-a F. de la Grupul Şcolar „Kós Károly” au participat la programul intitulat: Farmacia Naturii, cu profesorara Kovács Zsuzsa, profesoară de fizică-informatică.
 

Oaspeţii au fost primiţi în centrul de documentare şi informare al Colegiului nostru. Mai întâi am vorbit despre istoria plantelor medicinale de la începuturi până astăzi. După care a urmat prezentarea farmaciei naturale din zonă şi utilizarea plantelor medicinale în regiune. Am pus accent deosebit pe oameni importanţi ai regiunii în acest domeniu.




Au fost prezentate plantele medicinale locale, unde am subliniat principalele specii vegetale preţioase şi modul recoltării acestora: culegerea mugurilor, scoarţei, frunzelor, florilor, fructelor, seminţelor, rădăcinelor şi rizomilor. Am atras atenţia şi la uscarea, prepararea lor pentru ceai şi pentru bioterapie.


Plantele medicinale au fost prezentate prin observarea câtorva ierburi culese şi uscate de mine. Aceste prezentări au fost urmate de o expoziţie de cărţi pe această temă şi completate cu vizionarea unor fotografii de pe Internet.


Programul a continuat cu o dezbatere liberă despre cele văzute şi ascultate. În timpul dezbaterii temei musafirii au putut gusta siropul de dracilă preparat acasă.

Borbé Levente,
Bibliotecar

Niciun comentariu: