miercuri, 23 noiembrie 2022

Adunarea generală a bibliotecarilor maghiari din România 2022

În data de 21 noiembrie 2022 la Odorheiu-Secuiesc a avut loc adunarea generală anuală a Bibliotecarilor Maghiari din România. Programul a fost organizat de Asociaţia Bibliotecarilor Maghiari din România și Biblioteca Municipală din Odorheiu Secuiesc.

În sala festivă a bibliotecii Szőcs Endre, directorul Bibliotecii Orășenești din Odorheiu Secuiesc și noul președinte al asociației RMKE a deschis întâlnirea generală. Mai întâi a fost amintită munca roditoare a fostei președinte al asociației Kopacz Katalin. După care a fost prezentată componența noii conduceri a asociației.

A fost vorba și despre vizitarea regiunilor de către conducerea asociației în 2022, unde s-a aflat despre problemele, preocupările și succesele membrilor. În sensul acesta au făcut planurile pentru viitor. Printre altele au fost evidențiate problemele financiare și căutarea soluțiilor pentru rezolvarea acestor probleme.

Raportul de activitate a fost urmat de alegerea comitetului profesional. În acest post a fost numită Lázok Klára, directoara Bibliotecii Teleki-Bolyai din Târgu Mureș.

Întâlnirea a continuat cu diverse probleme apărute în situația actuală a asociației (realizarea site-ului web, colectarea datelor bibliotecarilor maghiari din România, schimb de experiențe profesionale, cotizația, probleme de încălzire, buget, premiul Monoki etc.).

După pauză bibliotecarii adunați s-au separat în forumuri profesionale, cum sunt: biblioteci școlare, bibloteci regionale, comunale și orășenești, biblioteci cu bugete proprii și biblioteci cu colecții speciale. După discutarea problemelor forumurile au împărțit cele auzite colegilor.

Toată lumea a căzut de acord asupra importanței întâlnirilor profesionale.

Președintele RMKE, Szőcs Endre a închis adunarea asociației bibliotecarilor maghiari din România în speranța viitoarei întâlniri la Târgu-Mureș.

Lista bibliotecarilor școlari veniți la adunarea RMKE:

  1. Barabás Zója, Odorheiu Secuiesc

  2. Borbé Levente, Miercurea Ciuc

  3. Dunkler Réka Kinga, Odorheiu Secuiesc

  4. Kiss László, Sfântu Gheorghe

  5. Lakatos Tamás, Casin

  6. Simó Ildikó, Vlăhița

  7. Varga Emese, Covasna


Foto: Borbé Levente, Finta Erika

Borbé Levente,

Colegiul Național „Márton Áron”,

Miercurea Ciuc


Niciun comentariu: